האתגרים
בתכלס
האתגרים
בקצת יותר מילים
ICL - Challenge #1
מדידה זמינה (מחיר, ופשטות הפעלה), של מאזן N בשדה חקלאי: פליטות, שטיפות, קרקע, צמח. למעשה כיום אין מדידה שמאפשרת לדעת "מה קורה" לחנקן בקרקע, יש לנו אפשרות למדוד כל מדד בנפרד – ריכוז חנקן בקרקע, ריכוז חנקן בצמח, פליטות וכו', אבל יש צורך במדידה שתאפשר לנו לדעת מה קורה עם החנקן – כמה נקלט, כמה נפלט, וכד'. כלומר, מרגע שדישנתי עם חנקן, מה קורה לו? דגש על פיתוח לא יקר ופשוט שיאפשר ניטור ע"י חקלאים.יות בשטח ולאו דווקא רק ע"י חוקרים.ות לצרכים אקדמיים.
Growing Smart
מערכת הדליה אוטמטית לצמחי עגבניה בחממות
עגבניות הן הגידול הנפוץ ביותר בחממות בכל העולם, כיום נעשית הדליית עגבניות בחממה בעזרת אביזרי הדליה המיועדים לכל צמח וצמח בנפרד ופעולת ההדליה נחשבת לעתירת עבודת ידיים ולאחת ההוצאות הגדולות בתפעול חממות עגבניות. המערכת המתוכננת תאפשר הדלית העגבניות לאורך כל שורת הגידול בפעולה אחת, בהפעלה מרחוק ע״י מערכת ממונעת ומבוקרת מרחוק.
RCK
Chemotype diagnosis of cannabis is currently made by Thin-layer chromatography (TLC), high-pressure liquid chromatography (HPLC), Gas chromatography mass spectrometry (GCMS), or Liquid chromatography mass spectrometry (LCMS), all require sampling, extraction, and for GCMS and LCMS - transportation to a cannabis certified laboratory. These destructive procedures are time-consuming and require highly skilled labor. NIR spectroscopy is recently used to quickly analyze dried cannabis inflorescences without grinding; However, the results are of specific cannabinoids rather than a broad profile, and the analysis is approximate.
As breeders, we have hundreds/thousands of new strains each year which need to be scanned. We are looking for an accurate method for cannabinoid and terpene profiling in living cannabis plants. We encourage the development of a portable, hand-held, reliable and non-destructive tool for metabolite profiling that can be performed directly in the greenhouse to verify the plant chemotype.
דולב- אתגר #1
שדרוג מכלי הפלסטיק ה"טיפשים" לכאורה למותאמים / חכמים ובעלי ערך מוסף גבוה, ע"י:
תוספים שונים (דוגמא של תוספי חלקיקי מתכת מזעריים, שמאפשרים גילוי הימצאות שבבי פלסטיק בתעשיית הבשר, ע"י גלאי מתכות שממילא נמצאים במפעלים אלו).
תוספים למניעת / צמצום התפתחות בקטריות / אצות בשימושים השונים (פירות באיסום/קירור, גידול דגים/סרטנים וכו').
שילוב חיישנים/רחרחנים/ אחר לזיהוי מוקדם של התפתחות בקטריות (ריקבון) ועוד.
איפשור של מעקב מלא אחר מה שקורה למכל מרגע הגעתו לפרדס/שדה ועד בית האריזה (מי קוטף אליו וכמה, טמפרטורות, תנודות בהובלה ועוד), כדי לקבל מידע מיטבי ולשפר את טיב המוצר.
דולב- אתגר #2
שימוש במכלים לחקלאות וגינון אורבני –
גידול עצים על גגות (בידוד, פחמן דו חמצני, נוי , ריכוז הנקז ועוד).
גידולים הידרופונים בגינות קהילתיות ובבתים (Farm To Table (.
אפשרות גידול בשטחים בהם לא ניתן לטעת עצים בקרקע (רחובות, אספלט (שדה דוב...).
שינוע נוח מהמשתלה לגג, לגידור שטחים .
שליטה מיטבית בכמויות המים / דשנים ועוד, כולל איסוף הנקז – בקלות.
בניית "כיתה מחוץ לכיתה" ממכלים (קורונה, מחקרים, פתרון לבתי ספר ועוד).
נטפים - אתגר #1
סנסור פשוט וזול ושדורש אפס תחזוקה למדידת לחות קרקע, כאשר הרעיון הינו להשלים תמונה שמתקבלת היום מהחישה מרחוק עם סנסורים קרקעים קבועים.
למה זול, כי אנחנו רוצים לשים הרבה מאוד סנסורים בשדה. אנחנו מוכנים לוותר על "דיוק" על מנת שנוכל לעמוד ביעדי האמינות (maintenance free) והמחיר, ונפצה על זה ע"י שימוש במספר רב של סנסורים ושילובם עם חישה מרחוק.
למה אפס תחזוקה? כי יהיו הרבה סנסורים בשטח ולא סביר לתחזק אותם.
יתרון לפיתרון יכול להיות אם הסנסור יודע לעבוד באנרגיה נמוכה, כך נוכל לשלב אותו יותר טוב במערכות שלנו.
נטפים - אתגר #2
נטפים מוכרת מערכות השקיה ואחד המחסומים העיקרים שלנו היא עלות התקנת המערכות בשטח.
עלות התקנה של מערכת השקיה היום יכולה להיות כ-30% מעלות ההמערכת כולה, כאשר התקנה של צינורות המחלקים (המביאים מים לשלוחות, בקוטר 3 עד 6 צול, ונמצאים מתחת לקרקע בעומק של כ-80 ס"מ) מהווים מעל 50% ועלות וזמן ההתקנה, התקנת השלוחות מהווה כ25% מעלות ההתקנה והשאר זה אוסף של פעולות נקודתיות כמו חיבור של מערכות סינון ומשאבות, משטחי בטון וכו'.
מעבר לעלות ההתקנה היום קיים מחסור ענק בכוח אדם בחקלאות, עד כדי כך שהחברה מפתחת פיתרונות חוסכי כוח אדם, גם כאשר הם פחות כלכליים ברמת העלות של הציוד.
אדמה - אתגר #2
בעקבות דרישות צרכנים והוראות רגולטוריות יש צורך להפחית את השימוש בפונגיצידים. האתגר לאדמה הוא כיצד להמשיך לעזור לחקלאים לשמור על הגידולים מפני מחלות ומזיקים.
אחד הפתרונות במסגרת החקלאות המדייקת הוא אימוץ כלים טכנולוגים אמינים וקלים לשימוש שיעזרו לחקלאי להתכתב עם הדרישות הנ"ל מבלי לפגוע ביעילות הטיפול.
טכנולוגיה נדרשת: יכולת זיהוי מוקדם של מחלות לפני סימפטומים על הצמח, תו"כ השתלבות בפרקטיקות של חקלאות מחדשת.